Was de corona crisis te voorzien?

Het was in de sterren inderdaad te voorzien dat er in januari 2020 een grote crisis aankwam die alle mondiale structuren zou doen schudden op zijn grondvesten. Op 13 januari was er namelijk de Saturnus-Pluto conjunctie. Dat betekent dat Saturnus en Pluto van ons uit gezien op dezelfde plek aan de hemel staan, iets wat bij deze twee planeten maar eens in ruim 30 jaar gebeurt. Dit keer gebeurde het in het sterrenbeeld Steenbok, en de Zon en Mercurius bevonden zich er ook vlakbij. Saturnus is het symbool voor grenzen, beperkingen en geleidelijke langetermijn ontwikkelingen. Pluto staat voor dood en wedergeboorte: voor  iets drastisch afbreken om er iets nieuws en beters voor in de plaats te creëren. In Steenbok, een symbool voor organisaties en regeringen, staat deze conjunctie symbool voor de mensheid versus internationale machtsstructuren en voor het kijken of die nog goed zijn en zo niet, en zo nodig om ze te verbeteren. De Zon drukt ons mondiaal met de neus op de feiten en Mercurius, het symbool voor communicatie, geeft aan dat iets snel aan elkaar wordt doorgegeven.

In de ephemeris, de kalender van planeetsstanden, stond aangegeven dat in januari deze situatie zich zou voordoen, en ik hield al een paar jaar mijn hart vast voor wat er zou gebeuren. Ik dacht dat er oorlog zou komen. Persoonlijk denk ik niet zo gauw aan ziektes.

Je kunt niet anders zeggen dan dat door corona, dat opkwam in januari, het leven in de hele wereld zeer drastisch is veranderd en deze crisis is nog lang niet opgelost. We worden met grote beperkingen geconfronteerd en vechten met verliezen in gezondheid of in werk en sociale contacten. Er kan nog altijd oorlog komen nu zoveel mensen hun werk zijn kwijtgeraakt en in slechte gezondheid verkeren. Maar we hebben als samenleving de keuze. We kunnen de energie van de sterren gebruiken om onze manier van leven en onze samenleving beter te organiseren en om van deze ellende iets goeds te maken.

Delen op social media

Vergelijkbare berichten